Nodig:
4 zalmsteaks
40 gr Boter
Grof gemalen zwarte peper
2 tenen Knoflook geperst
Rode peper in ringetjes gesneden
½ ui gesnipperd
4 el
Teriyaki-honing Woksaus (conimex)
4 el crème
fraiche
4 el water
Bereiding:
Bak de zalmsteaks in de boter.
Bestrooi de zalm met grof gemalen zwarte peper.
Haal de zalm uit de pan en leg deze op een voorverwarmd
bord.
Hou de zalm warm.
Voeg onmiddellijk de ui en knoflook toe aan de bakboter in
de pan.
Fruit de ui en knoflook kort tot de ui glazig is.
Voeg de woksaus toe en roer alles door elkaar.
Voeg de rode peper toe.
Laat alles een minuutje bakken.
Blus af met een paar eetlepels water.
Voeg de crème fraiche toe en breng de saus op dikte door
meer water toe te voegen of te binden met wat allesbinder of maizena.
Giet wat saus over de zalm. Opdienen met aardappelen, rijst of pasta en groenten.