Nodig:
2 varkenshaasjes
Boter
1 ui grof gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1 puntpaprika in grote stukken
Zeezout
Zwarte peper
1 el oestersaus
½ tabasco
2 el Shaosin rijstwijn
4 el water
Bereiding:
Wrijf de varkenshaasjes in met zeezout en zwarte peper.
Verhit de boter en bak de varkenshaas rondom bruin.
Besprenkel de haasjes met tabasco.
Laat ze op matig tot zacht vuur garen tot ze rosé van
binnen
zijn. Dat test je door erop te drukken. Voelt het net zo aan als drukken op de muis
van je hand dan zijn ze gaar genoeg.
Laat de haasjes buiten de pan rusten.
Verhoog de vlam en bak ui, knoflook en de paprika 2 minuten
in de gebruikte bakboter.
Voeg de oestersaus toe en verhit deze 10 seconden.
Voeg de rijstwijn toe en laat deze ontbranden door het
spetterende vocht langs de rand van de pan boven het vuur te houden. Flambeer
zo de inhoud.
Blus af met wat water voor een lekkere jus.
Afmaken met wat zeezout.
Snij het vlees in plakken en giet er de saus en de groffe
groenten overheen.