Meer pagina's

maandag 1 september 2014

Gamba’s in ketjapsaus met adjoemapeper.



Nodig:
16 gamba’s count 8/12 ongepeld
2 el ChaoXing rijstwijn
1 el Palmsuiker
2 el ketjap manis
2 el gekruide ketjap van Paloeloe
1 el sojasaus
1 tl gestampte verse gember
2 el roomboter
1 el olie
2 tenen knoflook geperst
1 ui klein gesnipperd
1 grote adjoemapeper, zaden eruit en fijngehakt.
1 Maggiblokje verpulverd
50 cc water
1 el allesbinder of 1 el maizena

Bereiding:
Was de gamba’s.
Snij de gamba’s over de rug net niet helemaal open.
Verwijder de darm.

Meng rijstwijn, palmsuiker, ketjap, sojasaus en maggiblokje tot een marinade.
Meng water met maizena of allesbinder.

Verhit de olie in een ruime koekepan.
Fruit de ui, knoflook en gember en minuut.
Voeg de adjoemapeper toe.
Voeg direct daarna de gamba’s toe. Leg ze netjes naast elkaar in de pan.
Bak de gamba’s een minuut aan elke zijde en keer ze dus ook keurig stuk voor stuk om.
Voeg de marinade toe en laat deze een paar seconden op temperatuur komen.
Schep vervolgens alle gamba’s 1 minuut goed door de marinade heen.
Voeg het water en de daarin opgeloste maizena/allesbinder toe.
Schep alles goed door elkaar heen, temper het vuur.
Laat de saus indikken en haal na een minuut of 2 van het vuur af.


Gereed om op te dienen.


Vergeet niet om bij het verwijderen van de garnalenhuid, deze even lekker af te kluiven. De saus is heerlijk en het schoonzuigen van de huid is een genot op zich!