Nodig:
1 ui klein gehakt
4 tenen knoflook
100 gr in kleine korrels gehakte tempéh
3 adjoemapepers naar behoefte met of zonder zaadjes
1 el tomatenpuree
200 gr kippenlever klein gesneden
1 tl ketoembar
1 tl laospoeder
1 tl kentjurpoeder
1 el sojasaus
1 el ketjap manis
1 Maggi bouillonblokje
2 tl zout
5 el olie
Bereiding:
Snij of hak de tempéh in kleine brokjes om naar eigen smaak
het juiste mondgevoel te krijgen. Niet te grote stukken dus maar ook weer geen
papperige massa. Dat geldt overigens voor al de bestanddelen die voorbewerkt moeten worden. Ik heb graag iets te kauwen in mijn mond en een wat groffe sambal vind ik dus heerlijk!
Verhit 5 el olie
Bak hierin de ui en de knoflook.
Voeg de tempéh er aan toe.
Let intussen op of er niet een beetje olie bij moet.
Als de tempéh begint te bruinen voeg je tomatenpuree en
adjoemapeper toe.
Na een paar minuten kan de kippenlever erbij.
Goed omscheppen.
Dan kunnen de specerijen erin, ketoembar,laos en
kentjurpoeder.
Voeg kort daarna de sojasaus en ketjap toe.
Verkruimel het bouillonblokje en roer dat er goed doorheen.
Proef de sambal en bepaal zelf of je kiest voor meer Maggi
bouillon of wat zout.