Meer pagina's

zondag 6 juli 2014

Chinese kip met Shitake

Nodig:
300 gr kippedijenfilet
2 teen knoflook fijngewreven
Zout
Peper
1 el sojasaus
2 tl hoisinsaus
2 tl oestersaus
1 el olie
150 gr (of meer naar eigen smaak) Shitake
1 ui gesnipperd



Bereiding:
Was de kip met azijn en zout en spoel dit eraf. Dep de kip droog.
Smeer de kip in met een mengsel van een teen knoflook, zout peper, sojasaus, hoisinsaus, oestersaus en olie.
Laat dit een uurtje marineren.

Plaats de kip in een ovenschaaltje in de voorverwarmde oven op 180 graden en laat dit in ca. 40 minuten garen.
Snij de kip in hapklare stukken en leg dit op een bord of schaal.

Bak ui en knoflook snel op hoog vuur in een halve minuut.
Voeg de gesneden Shitake toe en roerbak dit een paar minuten.
Blus af met wat van de jus die bij de kip is vrijgekomen in de oven.
Voeg de Shitake bij de geroosterde kip op het bord.


Opdienen met rijst, nasi of mie.