Nodig:
Champignons vierendelen.
Een moot courgette kleinsnijden,
Een lente-uitje in ringen,
Een stukje winterpeen kleinsnijden
3 of 4 eieren.
Zakje dashi-no-moto van 5 gram.
Een desertlepel donkere misopasta
De misopasta los je op in wat water. Anders is het lastig in heet bakvet te verdelen.
Een klein gehakte ui,
zout en zwarte peper
Een eetlepel Sesamolie.
Een eetlepel Japanse sojasaus.
Bereiding:
De saucijsjes vet je lichtjes in met een kwastje olie.
En daarna kun je ze rustig gaan roosteren in een grillpan.
Regelmatig keren en oppassen voor aanbranden.
Eenmaal gegrild kunnen de worstjes op een servetje op een rechaud.
Dan het roerbakken van de rijst!
Bak in een hete wok of ruime pan de spekreepjes in de hete olie.
Zodra ze uit de pan kunnen worden gehaald doe je de gesneden uitjes erin.
de champignons,
sperziebonen en wortel,
en na een paar minuten kunnen ook die er weer uit.
Het spek doe je terug de pan in gevolgd door de verdunde misopasta.
Vervolgens bak je de rijst goed roerend en scheppend mee.
En zodra de rijst warm is verstrooi je de dashi er overheen. Een zakje van 5 gram is ruim voldoende.
Nog even een scheutje sojasaus…
en als een van de allerlaatsten de sesamolie.
Heel goed roerbakken en doorwarmen, en de Dashirijst is gereed!