Zoeken in deze blog

dinsdag 6 oktober 2015

Antrua met spekreepjes

Nodig:
4 antrua's in partjes gesneden
1 grote ui gesnipperd
1 teen knoflook fijn gehakt
1 halve tomaat in kleine blokjes gesneden
200 gr spekreepjes
1 maggiblokje
1 half glas water
Olie

Bereiding:
Verhit de olie.
Bak de spekreepjes 3 minuten.
Fruit ui, knoflook en tomaat mee met het spek.
Voeg de antruapartjes toe.
Goed omscheppen.
Maggiblokje verpulveren.
Half glas water erbij.
Deksel op de pan en op een plaatje zachtjes gaarstoven.

Mushroom Chicken

Nodig:
500 gr kippendijen filet gewassen, drooggedept.
1 blikje Po-Ku Mushrooms gehalveerd.
4 ruime eetlepels mixed Pickles (Mee Chun)
1 ui grof gesneden
3 tenen knoflook fijn gehakt.
1 tak sereh gekneusd
1 teen gember gekneusd
1 teen laos gekneusd
1 teen kunir gekneusd
3 el Mushroom vegetarian sauce
1 el soy sauce
1 Madame Jeanette
Zout
Zwarte peper
olie

Bereiding:
Verhit de olie.
Bak de kip snel rondom dicht.
Verwijder de kip.
Bak de ui en knoflook.
Voeg de sereh, gember, laos en kunir toe.
Voeg de Mushrooms toe.
Voeg de kip weer toe in de pan.
Schep alles een paar keer goed om.
Voeg de Mushroom sauce toe.
Voeg de soy sauce toe.
Voeg de Mixed Pickles toe.
Voeg een half glas water toe. Zorg dat de jus voldoende is.
Leg de madame jeanette bovenop het gerecht.
Laat de kip ca 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Maak af in dien nodig met zout en peper.

Pompoen met spekreepjes

Nodig:
500 gr pompoen. Geschild en in blokken gesneden.
200 gram spekreepjes
1 grote ui gesnipperd
1 teen knoflook fijn gehakt
1 tomaat in kleine blokjes gesneden
1 maggiblokje.
2 el suiker
3 el olie

Bereiding:
Verhit de olie.
Bak de spekreepjes 3 minuten.
Fruit de ui en de knoflook erbij mee.
Voeg de tomaat toe.
Voeg de gesneden pompoen toe. Schep alles goed om.
Verpulver het maggiblokje in de pompoen.
Voeg de suiker toe.

Plaats een deksel op de pan en zet deze op een sudderplaatje. Als de pompoen zacht genoeg naar je zin is kun je aan tafel!
Opdienen met witte rijst of aardappelen.

Eet smakelijk!