Zoeken in deze blog

maandag 2 december 2013

Geroosterde beenham met courgette en paprika

Nodig:
Een beenham van ca. een kg
Een paar tenen knoflook
Zout en peper
Suikerwater
1 el honing

Scampi's met zoete cassave

Nodig:
1 zoete cassave of zoete patat die verkrijgbaar zijn in de toko maar ook heel vaak bij de DEKA.
2 ons scampi gewassen en voorgekookt
gehakt lenteuitje
gehakte selderie
1 gesnipperd uitje
1 teen geperste knoflook
gesneden paprika
Peper
zout

En wederom geldt: 'Maak het jezelf gemakkelijk!

Vispannetje met oestersaus

Een vissie lust je vast ook wel. En natuurlijk niet te moeilijk om te maken. Dit maak ik heel vaak en ook dit recept valt volop af te wisselen.

Deze keer gebruikte ik wat Pangasius en Tilapia in grote dobbelstenen gesneden.
Champignons gevierendeeld, Geroosterde paprika van de DEKA grof gesneden. Ik veronderstel dat iedere behoorlijk gesorteerde supermarkt die geroosterde paprika’s op knoflookmarinade heeft staan en anders de Turkse specialiteiten winkels wel. Verder geperste knoflook en een half gesnipperd uitje.

Spareribs Cha Sieuw met pasta

Niks mystieks, niks geheimzinnigs of ingewikkelds! 
1 kilo spareribs, 

Vervolgens 3 eetlepels Cha sieuw marinade, 3 eetlepels Oestersaus, 
3 eetlepels sojasaus met elkaar mengen. Daar voeg je 3 tenen geperste knoflook aan toe. 
Snufje zout en peper 

En dan de spareribs daar doorheen wentelen. Laat de spareribs minimaal een nacht in deze marinade liggen en schep ze af en toe erin om. 

vrijdag 20 september 2013

Ratjetoe scampi met krieltjes en spitskool

Ja verzin ’t maar! 
Er lag nog een zakje krieltjes in de koelkast naast een kwart stronk spitskool.
Mijn begerig oog viel ook nog op een bakje scampi’s… De combinatie was snel gemaakt in het hoofd en op het vuur ging het mogelijk nóg sneller! Deze smak voedsel was in 5 minuten, ik reken het snijden van die paar ingrediënten ff niet mee, helemaal gereed.


Scampi Gingah!

Nodig:
250 g scampi
stukje rode paprika juliënne gesneden
1 cm laos
1 cm kunir
1 plakje pickled ginger
2 el gingervocht
2 teen knoflook
4 gedroogde zontomaatjes in olie (Pomodori Secchi van Agreta)
1 takje selderie fijngehakt
1 kleine Madame Jeanette
1 el Helen's Ketjap
1 el suiker

Pangasius filets Oriëntal style

Nodig:
4 of 5 grote Pangasius filets
2 tenen knoflook fijn gesnipperd
een kleine ui gesnipperd
twee rode pepers fijn gesnipperd
roomboter
2 tl knoflookpoeder
2 tl uipoeder
1 tl 5-spices powder (mee-chun bij de toko)
zout
zw peper
1 el Olie
1 el Sojasaus
1 el Ketjap Asin

Pangasiusfilet Hot!

Nodig:
4 Pangasius filets
1 rode Spaanse peper in ringetjes gesneden
1 vingerkootje laos. Heel houden
1 vingerkootje citroengras (Sereh). Heel houden
1 plakje pickled ginger (Toko) fijngesneden
1 teen knoflook
1 el vissaus
Zout
Peper