vrijdag 18 oktober 2019

Kip Mixed Pickles

Klik hier om de video te bekijken

Nodig:
500 gram kippendijenfilet
2 Groene of rijpe bakbananen 
1 ui, 
2 tenen knoflook, 
1 tl sojabonenpasta 
1 el tomatenpuree
zout
zwarte peper
2 el rijstwijn
2 el sojasaus
Boter of olie
klein blikje Mixed Pickles van de toko (Belangrijk! Gooi het vocht uit het blikje niet weg!)


De bananen komen uit de tropen. Je snijdt ze in stukken, kerft de schil in en kookt ze dan in water met wat zout.
Dat kan met zowel de groene als de rijpe exemplaren. De rijpe bananen kook je zacht. De groene ook maar die moeten tot wel 45 minuten koken.
Prik erin met een vork om te bepalen of ze gaar genoeg zijn. Net als bij aardappelen.
Als je de schil hebt ingekerfd, trek je deze na het koken heel gemakkelijk van de bananen af.

De kip wordt ter voorbereiding een uurtje gemarineerd in zout, zwarte peper, de rijstwijn en de sojasaus.
Dan doe je een klontje boter in de pan. 
De gemarineerde kip bak je aan twee zijden voor, gedurende enkele minuten.
Zet de kip even apart.

En dan is het tijd om ui, knoflook, sojabonenpasta en tomatenpuree aan te fruiten. Dat doe je in hetzelfde bakvet. Niet laten verbranden dus!
Dan voeg je de kip weer toe, wentelt deze door de saus en laat deze dan met deksel op de pan garen.

De mixed Pickles kunnen er een kwartier voor einde garing bij.
Het vocht uit het blikje van de mixed pickles giet je bij de jus. Dit is een belangrijk onderdeel van het recept!
Voor de finishing touch voeg je er een Adjuma of Madame Jeanette aan toe. Maximaal 20 minuten laten meesudderen in de jus.

Klik hier om de video te bekijken.

Geen opmerkingen: