van Makkelijk Koken ...want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws!
Meer pagina's
▼
dinsdag 31 december 2013
Kikkerbillen in witte wijn roomsaus met knoflook champignons.
Nodig:
3 kikkerbillen
Olie
zout
5 tenen knoflook gekneusd
2 handen vol grote champignons gevierendeeld
Roomboter
Scheutje Witte wijn
kookroom
Peterselie fijngehakt
Gemalen zwarte peper
Foccacia of stokbrood, Turks brood of geroosterd witbrood
vrijdag 20 december 2013
Pittige Snackballetjes
Nodig:
2 madame jeanette pepers fijngehakt(zaadlijsten eruit) of 2
flinke eetlepels sambal oelek
4 el
Ketjap asin (Bewaar een el voor door de jus)
1 el
Djahé
1 el uipoeder
2 tenen knoflook of 1 el knoflookpoeder
½ el suiker
2 el paneermeel
1 ei
1 tl zout
Om in te bakken:
Om in te bakken:
Een eetlepel olie
Een eetlepel boter
zondag 8 december 2013
Uiensoep met kip en Noodles (4 pers)
5 uien kleingesneden
2 tenen knoflook fijngehakt
1 bosje Choy sum grof gehakt
1 spaanse peper ontpit en in dunne ringetjes gesneden
2 el oestersaus
4 el bloem
3 el Olijfolie
2 tenen knoflook fijngehakt
1 bosje Choy sum grof gehakt
1 spaanse peper ontpit en in dunne ringetjes gesneden
2 el oestersaus
4 el bloem
3 el Olijfolie
donderdag 5 december 2013
Pasta met spek en kaas gegratineerd
Spaghetti of een andere pasta naar keuze.
Selderie fijngehakt
Gemengd gehakt
Reepjes zuurkoolspek
Een gehakt uitje
Een geperst teentje knoflook
Een paar plakjes of geraspte jong belegen kaas
Olijfolie
Selderie fijngehakt
Gemengd gehakt
Reepjes zuurkoolspek
Een gehakt uitje
Een geperst teentje knoflook
Een paar plakjes of geraspte jong belegen kaas
Olijfolie
Avocadosalade met gerookte kip
Het geheel bestaat uit de Avocadopuree, de salade erbij en een lekkere honingdressing.
Voor de avocadopuree:
2 avocado's geschild en ontpit.
Een eetlepel citroensap
Een half uitje zeer fijn gehakt.
Een teen knoflook fijn geperst
Een stukje geroosterde paprika fijn gehakt
3 of 4 theelepels tabasco
Een eetlepel olijfolie
Zout
Grof gemalen peper
Garnalensaus 2
Een ons ròze garnalen
Een half zeer fijn gesneden uitje
2 tenen geperste knoflook
een flinke theelepel tomatenpuree Niet alleen voor de smaak maar ook voor de zalmroze kleur van de saus.
Een stukje paprika in minidobbelsteentjes gesneden
Peterselie fijngehakt
2 grote champignons klein gehakt.
200 ml Crème Fraiche
een paar eetlepels water en een eetlepel maizena of allesbinder met elkaar vermengd.
30 gram roomboter of een tweetal eetlepels olijfolie
Zout
Peper
Een half zeer fijn gesneden uitje
2 tenen geperste knoflook
een flinke theelepel tomatenpuree Niet alleen voor de smaak maar ook voor de zalmroze kleur van de saus.
Een stukje paprika in minidobbelsteentjes gesneden
Peterselie fijngehakt
2 grote champignons klein gehakt.
200 ml Crème Fraiche
een paar eetlepels water en een eetlepel maizena of allesbinder met elkaar vermengd.
30 gram roomboter of een tweetal eetlepels olijfolie
Zout
Peper
Baby Paksoy met taogé
Nodig:
4 stronkjes baby paksoy
een paar flinke handen taogé gewassen en uitgelekt
Een grof gesneden ui
Een geperste of fijngehakte teen knoflook.
Een stuk grof gesneden rode paprika
een eetlepel soyasaus
En eetlepel olie
een flinke theelepel komijnzaad
Zout
peper
4 stronkjes baby paksoy
een paar flinke handen taogé gewassen en uitgelekt
Een grof gesneden ui
Een geperste of fijngehakte teen knoflook.
Een stuk grof gesneden rode paprika
een eetlepel soyasaus
En eetlepel olie
een flinke theelepel komijnzaad
Zout
peper
maandag 2 december 2013
Pittige balletjes met doperwten
Nodig:
1 half pond gemengd gehakt.
aanmaken met zwarte peper, zout, 2 el paneermeel, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl gemberpoeder, 2 ttl uipoeder, 1 el sambal oelek en 1 el ketjap asin.
1 half pond gemengd gehakt.
aanmaken met zwarte peper, zout, 2 el paneermeel, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl gemberpoeder, 2 ttl uipoeder, 1 el sambal oelek en 1 el ketjap asin.
Scampi's met zoete cassave
Nodig:
1 zoete cassave of zoete patat die verkrijgbaar zijn in de toko maar ook heel vaak bij de DEKA.
2 ons scampi gewassen en voorgekookt
gehakt lenteuitje
gehakte selderie
1 gesnipperd uitje
1 teen geperste knoflook
gesneden paprika
Peper
zout
En wederom geldt: 'Maak het jezelf gemakkelijk!
1 zoete cassave of zoete patat die verkrijgbaar zijn in de toko maar ook heel vaak bij de DEKA.
2 ons scampi gewassen en voorgekookt
gehakt lenteuitje
gehakte selderie
1 gesnipperd uitje
1 teen geperste knoflook
gesneden paprika
Peper
zout
En wederom geldt: 'Maak het jezelf gemakkelijk!
Vispannetje met oestersaus
Een vissie lust je vast ook wel. En natuurlijk niet te
moeilijk om te maken. Dit maak ik heel vaak en ook dit recept valt volop af te
wisselen.
Deze keer gebruikte ik wat Pangasius en Tilapia in grote
dobbelstenen gesneden.
Champignons gevierendeeld, Geroosterde paprika van de DEKA
grof gesneden. Ik veronderstel dat iedere behoorlijk gesorteerde supermarkt die
geroosterde paprika’s op knoflookmarinade heeft staan en anders de Turkse
specialiteiten winkels wel. Verder geperste knoflook en een half gesnipperd
uitje.
Spareribs Cha Sieuw met pasta
Niks mystieks, niks geheimzinnigs of ingewikkelds!
1 kilo spareribs,
Vervolgens 3 eetlepels Cha sieuw marinade, 3 eetlepels Oestersaus,
3 eetlepels sojasaus met elkaar mengen. Daar voeg je 3 tenen geperste knoflook aan toe.
Snufje zout en peper
En dan de spareribs daar doorheen wentelen. Laat de spareribs minimaal een nacht in deze marinade liggen en schep ze af en toe erin om.
1 kilo spareribs,
Vervolgens 3 eetlepels Cha sieuw marinade, 3 eetlepels Oestersaus,
3 eetlepels sojasaus met elkaar mengen. Daar voeg je 3 tenen geperste knoflook aan toe.
Snufje zout en peper
En dan de spareribs daar doorheen wentelen. Laat de spareribs minimaal een nacht in deze marinade liggen en schep ze af en toe erin om.