Zoeken in deze blog

woensdag 13 januari 2016

Rivierkreeftjes met Chilidressing

Bij dit recept geen voorgeschreven hoeveelheden voor de salade. De kok kan zelf bepalen in welke verhoudingen de ingrediƫnten voor de salade worden toegevoegd.

IJsbergsla
Tomatenpartjes of cherrytomaatjes
Komkommerreepjes
Rode puntpaprika in ringen
Geroosterde amandelsnippers
Rivierkreeftjes
Zw peper grof gemalen
Zout

Schik de groenten en de kreeftjes netjes en smaakvol in een schaal of een saladebordje.
voeg er de geroosterde amandelen aan toe.
strooi er peper en zout overheen.


Voor de dressing:
4 el mayonaise
1 el sweet chilisauce
1 el tomatenketchup
1 teentje knoflook geperst
1 el honing
Zout
Zwarte peper grof gemalen

Goed mengen en over de opgemaakte salade toevoegen.

zondag 29 november 2015

Zuurkool Madras

Zie ook het videorecept op youtubekanaal Makkelijk Koken!!

Nodig:
500 gr Zuurkool
4 takken Selderie
1 grote ui
1 of 2 tenen knoflook
1 tomaat
Klontje boter
4 el olie
150 gr gemengd gehakt
100 gr Zuurkoolspek (evt voorgebakken)
4 tot 6 el Kerrie madras
Kippenbouillonblokje verpulverd
2 tl sambal oelek
Om mee op te dienen naar behoefte: braadworst, gehaktballen, spekkies, (gebakken of gepureerde) aardappelen of rijst.

Bereiding:
500 gr Zuurkool 10 minuten in water koken. Afgieten en koud spoelen.
De zuurkool met twee vorken goed uiteen trekken.
Selderie klein hakken.
1 grote ui zeer grof snijden.
2 tenen knoflook fijn hakken.
1 tomaat klein snijden.
Klontje boter smelten en aanvullen met
4 el olie.
De Ui bakken.
De Knoflook meebakken
Goed roerbakken
150 gr gehakt toevoegen en meebakken onder goed omscheppen.
Het Zuurkoolspek meebakken.
Kerrie madras erbij. Hoeveelheden kunnen naar eigen behoefte aangepast worden.
Gesneden Tomaat erbij.
Uitgelekte Zuurkool erbij.
Kippenbouillonblokje verpulveren.
Gehakte Selderie erbij.
Alles goed roerbakken.
2 tl sambal oelek erbij en er goed doorheen mengen.
Deksel op de pan en 15 minuten op een sudderplaatje doorwarmen.


Serveren met braadworst of gehaktballen, spekkies, (gebakken of gepureerde) aardappelen of rijst.

Bekijk ook het videorecept op het youtube kanaal van Makkelijk Koken.

dinsdag 6 oktober 2015

Antrua met spekreepjes

Nodig:
4 antrua's in partjes gesneden
1 grote ui gesnipperd
1 teen knoflook fijn gehakt
1 halve tomaat in kleine blokjes gesneden
200 gr spekreepjes
1 maggiblokje
1 half glas water
Olie

Bereiding:
Verhit de olie.
Bak de spekreepjes 3 minuten.
Fruit ui, knoflook en tomaat mee met het spek.
Voeg de antruapartjes toe.
Goed omscheppen.
Maggiblokje verpulveren.
Half glas water erbij.
Deksel op de pan en op een plaatje zachtjes gaarstoven.