Zoeken in deze blog

woensdag 1 april 2015

Kalkoenspiesjes cajun

Nodig:
500 gr kalkoenfilet in dobbelstenen gesneden

Meng het volgende tot een marinade:
50 cc bacardirum
50 cc slaolie
½ el cajunkruiden
½ el zoete paprikapoeder
2 tenen knoflook
½ el uipoeder
1 tl zout
Grof gemalen zwarte peper

Snij het volgende om aan stokjes mee te rijgen:
Groffe stukken rode paprika
Groffe stukken ui

Bereiding:
Vlees, ui en paprika om en om aan satéstokjes rijgen.
Garen kan naar keuze onder de grill, op de bbq of in een grillpan.

Na het grillen opdienen met gehakte koriander erover en eventueel groffe stukken lenteui.


Opdienen met knoflooksaus.

Gehaktbrood oosterse stijl

Nodig:
500 gr gemengd gehakt
2 tl zout
Zwarte peper
1 el sambal oelek
2 el tomatenpuree
2 tl knoflookpoeder
2 tl uipoeder
Handje gesneden rode puntpaprika
1 kleine ui gesnipperd
1 kleine rode peper zonder zaden klein gehakt
10 takjes verse koriander grof gehakt
5 takjes selderie klein gehakt
4 el paneermeel
2 el doperwten
4 el oestersaus
2 el ketjap asin
1 hard gekookt ei grof gesneden

Bereiding:
Meng alles goed door elkaar.
Kneed er een broodvorm van.
Leg het op een platte schaal of bakplaat

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Braad het gehakt in ca. 45 minuten gaar.
Bedruip het gehaktbrood regelmatig met het eigen vet.
Stel de oven de laatste 10 minuten in op grillstand.
 Opmerking: Prik niet in het gehaktbrood want dan lopen de sappen er helemaal uit. Dus ook geen thermometer erin steken!

Leg het gehaktbrood even neer en laat het 20 minuten rusten.

Het kan warm opgediend worden, maar ook na een nacht in de koelkast koud gegeten worden. Op brood, bij de warme maaltijd, als fingerfood bij de lunch, brunch of als snack op je feestje.

Als sausje erbij heb ik chilisaus, mayonaise, satésaus, Remia bbqsaus en tomatenketchup gebruikt. Nee, niet allemaal tegelijk!

maandag 23 maart 2015

Mini gehaktbroodjes, gegarneerd met meelwormen



Mini gehaktbroodjes, gegarneerd met meelwormen. Gruwelijk lekker! Zonder gekheid! Het is echt lekker!








Nodig:
150 of 200 gr gehakt
knoflookpoeder
Uipoeder
Nootmuskaat
Oestersaus
meelwormen
Bladerdeeg
ei


Bereiding:
150 of 200 gr gehakt mengen met knoflookpoeder, uipoeder, nootmuskaat en oestersaus. Oprollen in een velletje bladerdeeg. In hapklare stukken snijden. Bestrijken met geklopt ei. Terwijl ze nog vochtig zijn de meelwormen erop strooien. Ietsje aandrukken. Op 200 graden in de oven gedurende ca 15 minuten.

zaterdag 14 maart 2015

Meelwormen op Kaasstengels

Nodig:
Velletjes bladerdeeg
Rode ui in dunne reepjes gesneden
Knoflook geperst
fijn zeezout
Meelwormen
Geraspte kaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Leg het deegvelletje vlak op het aanrecht.
Smeer het velletje in met wat geperste knoflook.
Strooi en verdeel een theelepel zeezout over het hele velletje.
Verdeel reepjes rode ui over het velletje deeg.
Strooi en verdeel een eetlepel meelwormen over het velletje bladerdeeg.
Strooi en verdeel een of twee eetlepels geraspte kaas over het deegvelletje.
Druk zachtjes de topping vast op het deegvelletje.

Snij met een pizzasnijder het deegvelletje met de topping in reepjes van een centimeter breed.
Leg de reepjes op een bakplaat waarin een vel bakpapier is gelegd.
Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.
Laat de stengels gedurende 15 minuten gaar bakken.

zaterdag 7 maart 2015

Knakbroodje kip

Nodig:
5 kippenknakworstjes
10 velletjes bladerdeeg
1 klein gehakte ui
3 tenen geperste knoflook
gehakte koriander
1 lepel olie







Bereiding:
Een deegvelletje met een hoek naar je toe leggen.
Ui, koriander, knoflook en olie tot een papje mengen.
Een theelepel van het kruidenmengsel op een velletje deeg smeren.

Elk worstje halveren.
Een helft van een worstje op het deegvelletje leggen.
Worstje in het deeg rollen tot halverwege.
De rechter en linkerhoek van het deegvelletje naar binnen vouwen over het ingerolde worstje heen.
Het rolletje verder dichtrollen.

Eventueel besmeren met geklutst ei.

In de oven bij 200 graden in ca 25 minuten bakken.
Opdienen met een lekker sausje naar eigen keuze.

De kippenknakworstjes zijn bij de Turkse winkels te koop.