Zoeken in deze blog

maandag 23 maart 2015

Mini gehaktbroodjes, gegarneerd met meelwormen



Mini gehaktbroodjes, gegarneerd met meelwormen. Gruwelijk lekker! Zonder gekheid! Het is echt lekker!








Nodig:
150 of 200 gr gehakt
knoflookpoeder
Uipoeder
Nootmuskaat
Oestersaus
meelwormen
Bladerdeeg
ei


Bereiding:
150 of 200 gr gehakt mengen met knoflookpoeder, uipoeder, nootmuskaat en oestersaus. Oprollen in een velletje bladerdeeg. In hapklare stukken snijden. Bestrijken met geklopt ei. Terwijl ze nog vochtig zijn de meelwormen erop strooien. Ietsje aandrukken. Op 200 graden in de oven gedurende ca 15 minuten.

zaterdag 14 maart 2015

Meelwormen op Kaasstengels

Nodig:
Velletjes bladerdeeg
Rode ui in dunne reepjes gesneden
Knoflook geperst
fijn zeezout
Meelwormen
Geraspte kaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Leg het deegvelletje vlak op het aanrecht.
Smeer het velletje in met wat geperste knoflook.
Strooi en verdeel een theelepel zeezout over het hele velletje.
Verdeel reepjes rode ui over het velletje deeg.
Strooi en verdeel een eetlepel meelwormen over het velletje bladerdeeg.
Strooi en verdeel een of twee eetlepels geraspte kaas over het deegvelletje.
Druk zachtjes de topping vast op het deegvelletje.

Snij met een pizzasnijder het deegvelletje met de topping in reepjes van een centimeter breed.
Leg de reepjes op een bakplaat waarin een vel bakpapier is gelegd.
Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.
Laat de stengels gedurende 15 minuten gaar bakken.

zaterdag 7 maart 2015

Knakbroodje kip

Nodig:
5 kippenknakworstjes
10 velletjes bladerdeeg
1 klein gehakte ui
3 tenen geperste knoflook
gehakte koriander
1 lepel olie







Bereiding:
Een deegvelletje met een hoek naar je toe leggen.
Ui, koriander, knoflook en olie tot een papje mengen.
Een theelepel van het kruidenmengsel op een velletje deeg smeren.

Elk worstje halveren.
Een helft van een worstje op het deegvelletje leggen.
Worstje in het deeg rollen tot halverwege.
De rechter en linkerhoek van het deegvelletje naar binnen vouwen over het ingerolde worstje heen.
Het rolletje verder dichtrollen.

Eventueel besmeren met geklutst ei.

In de oven bij 200 graden in ca 25 minuten bakken.
Opdienen met een lekker sausje naar eigen keuze.

De kippenknakworstjes zijn bij de Turkse winkels te koop.

zaterdag 24 januari 2015

Antroea met lamsgehakt

Voor jouw gemak is er ook een videodemonstratie van dit recept. Klik hier.

Antroea is een bittere vruchtgroente. Een delicatesse voor de liefhebber. Om de bitterheid wat te verzachten kan wat zout toegevoegd worden aan water, waarin de antroea vóór de bereiding even ingelegd wordt. Het is me opgevallen dat antroea die een beetje bruin is geworden ook vanzelf al wat minder bitter smaakt.

Nodig:
4 grote antroea’s in partjes gesneden.
250 gr lamsgehakt los geroerd.
1 ui gesnipperd.
1 teen knoflook geperst.
1 tomaat klein gehakt
2 flinke tl tomatenpuree.
1 maggiblokje.
Olie.
Zout.
Zwarte peper.
Water.

Verhit de olie.
Fruit de ui en de knoflook.
Bak de tomaat mee.
Voeg tomatenpuree toe.

Bak vervolgens het rul geroerde gehakt in de massa.
Voeg de antroea toe.
Voeg de maggiblokjes toe
Verder zout naar smaak toevoegen uitsluitend als dat nodig is.
Zwarte peper naar smaak toevoegen
Goed omscheppen.
Voeg enkele eetlepels water toe

Laat de antroea in deze jus gaarstoven.
Ca. 25 minuten stoven.

Als je door de schil heen kunt prikken en het vruchtvlees is zacht, is de groente klaar.

Opdienen met witte rijst of aardappelen.

Zie ook de videodemonstratie!

Lamscurry Madras

Nodig:
1 kg lamsbout zonder been. In blokken gesneden.
Zout
Zwarte peper
1 ui gesnipperd.
6 tenen knoflook geperst.
2 tomaten kleingesneden.
½ Madame Jeanette kleingesneden en zaden verwijderd.
1 hele Madame Jeanette
2 el Curry Madras
2 tl Kardamom.
2 tl Garam Massala.
1 el Hindoestaanse Massala.
70 gram tomatenpuree.
2 el bloem
300 cc Runderbouillon van een bouillonblokje.
4 laurierblaadjes.
Olie
1 kilo aardappelen