Zoeken in deze blog

zondag 12 oktober 2014

Basmati spekrijst

Nodig:
2 speklapjes
Ca. 100 cc droge basmatirijst
1 grote ui gesnipperd
1 teen knoflook fijn gehakt of geperst
1 geklutst ei
3 takken selderie klein gehakt
1 maggiblokje verpulverd
2 el roomboter
1 el hoisinsaus

zaterdag 11 oktober 2014

Taotjo Kip

Nodig:
500 gram kippendijenfilet Wassen en droogdeppen.
1 tomaat klein gesneden
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook fijn gehakt
1 el taotjo (bonenpasta)
1 tl assem/tamarindepasta (wees hier voorzichtig mee!)
30 gram pickled ginger klein gehakt.
1 el roomboter
1 el sojasaus
50 cc water
1 adjoema peper
Olie

Bereiding:
Verhit de olie.
Bak de kip aan beide zijden snel voor.
Verwijder de kip.
Bak in de olie vervolgens de ui, tomaat en knoflook tot deze iets gaan bruinen.
Voeg de pickled ginger, taotjo en de assem toe.
Bak de massa een minuut.
Voeg sojasaus toe. Roer nog even.
Voeg de kip weer toe en schep deze door de massa bakkende kruiden heen.
Smelt de roomboter in het gerecht.
Voeg een beetje water toe voor de jus. Hier moet de kip in gaar sudderen.
Leg een adjoema of madame jeanette in de jus.


Proef na 20 minuten of de jus zout genoeg is. Afmaken met zout en zwarte peper.

Antroea met Gamba’s

Antroea is een bittere vruchtgroente. Een delicatesse voor de liefhebber. Om de bitterheid wat te verzachten kan wat zout toegevoegd worden aan water, waarin de antroea vóór de bereiding even ingelegd wordt. Het is me opgevallen dat antroea die een beetje bruin is geworden ook vanzelf al wat minder bitter smaakt.

Nodig  (voor 4 personen):
4 antroea’s in blokken of partjes gesneden
Olie
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook fijn gehakt
1 grote tomaat klein gesneden
1 tl trassi geraspt
1 el vissaus
12 gamba’s (of meer) gepeld en darm verwijderd
1 adjoema peper
20 gram roomboter

maandag 6 oktober 2014

Prei met gemarineerd speklapje

Nodig
2 takken prei in vingerlange stukken
2 uien gesnipperd
2 tomaten klein gesneden
1 kippenbouillonblokje
50 gram roomboter

Voor de speklapjes:
500 gr Spekplapjes
2 teentjes knoflook fijngeperst
2 eetlepels Lam joei (rode bonenpasta te koop bij de toko)
2 el rum of chinese rijstwijn
2 theelepels suiker
1 tl zout
Mespunt ve-tsin

woensdag 1 oktober 2014

Auberginecurry met garnalen

Nodig:
250 gr scampi zonder staartje
1 aubergine in grote blokken gesneden. Half uur in zout water weken en dan afgieten.
2 uitjes gesnipperd
1 bol chinese knoflook
2 tomaten klein gesneden
2 el tomatenpuree
3 tl korianderpoeder
2 tl kaneel
½ el komijnzaad geroosterd
Zw peper
½ el garam masala
1 el kerrie madras
2 maggiblokjes
50 cc olie
100 cc water
1 adjoema peper