Zoeken in deze blog

zondag 24 augustus 2014

Chipolata De Luxe

Je kunt natuurlijk Chipolataworstjes zonder meer op de bbq of in een koekepan met boter bakken. Maar je kunt er ook wat meer van maken. Onderstaande bereid ik vaak op de bbq maar ook in de keuken voor bij de spaghetti of gebakken aardappeltjes.

Nodig:
1 pak chipolataworstjes
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook fijn gehakt
1 halve rode puntpaprika grof gesneden
Zwarte peper
Zout
4 tl paprikapoeder
2 tl Chilipoeder
Boter of olie

Verhit de boter of olie.
Bak de chipolata hierin rondom een paar minuten.
Voeg alle overige ingrediënten erbij.
Laat even flink bakken en schep intussen regelmatig de worstjes om.


Gehaktballetjes in Rozemarijn en Dille


Een eenvoudig klaar te maken recept met wat hulp uit de kant en klare schappen van de supermarkt.

Nodig:
500 gr gemengd gehakt
Zw peper
Zout
1 tak rozemarijn klein gehakt
3 takken selderie klein gehakt
2 tl paprikapoeder mild
2 tl knoflookpoeder
1 tl cayennepoeder
1 el paneermeel
1 el Worchestershiresauce
2 uien fijn gehakt
1 teen knoflook fijn gehakt
1 ei geklutst

1 hand verse dille
1 pak (Bertolli) pastasaus KRUIDIG
Boter

vrijdag 22 augustus 2014

Javaanse Bami


Benodigdheden:
1 pak spaghetti
½ uitje gesnipperd
1 teen knoflook geperst

Meng het volgende met elkaar
1 tl ve-tsin
Zwarte peper
2 el Gekruide ketjap
2 el ketjap manis
2 tl suiker

Verder nodig:
2 maggiblokjes
3 takken selderie klein gehakt
Zout

Auberginecurry met Champignons en kip



Benodigdheden:
Olie
1 aubergine geschild en in hapklare blokken gesneden.
1 rode ui gesnipperd
4 tenen knoflook geperst
1 el tomatenpuree
2 tl gevijzelde geroosterde korianderzaadjes
1 half doosje gevierendeelde champignons
2 el Chan’s Massala
 4 kippedijen filets in repen gesneden
Zout
Zwarte peper
1 adjoema peper
1 maggiblokje
4 hardgekookte eieren
1 tak selderie klein gehakt

Crispy geroosterd buikspek



Benodigdheden:
750 gr buikspek aan 1 stuk. Vraag aan je slager of hij dat mooi recht voor je kan snijden.

Meng:
1 el Shaoxing rijstwijn
½ el donkere sieuw (soy sauce)
2 tl ketjap manis

Verder nodig:
1 tl zout
2 tl suiker
½ tl 5-spices poeder
½ tl witte peper

Voor de huid:
1 el witte azijn
1 el niet te fijn gemalen zeezout ( Ik maal mijn zeezout in een blendertje of vijzel het met de hand tot de juiste gradatie.)
1 bosje bijeengebonden satéprikkers of een scherpe vork.