Zoeken in deze blog

zaterdag 28 juni 2014

Tempéh sambal

Tempéh Sambal
150 gr tempéh
3 el olie
1 el tomatenpuree
1 madame jeanette
1/2 ui
2 teen knoflook
1/2 teen laos
1/2 teen gember
1 el vissaus.
2 el ketjap manis
1 el suiker
zout
maggiblokje

donderdag 26 juni 2014

Oosterse Vissoep

Oosterse Vissoep
Dit is een volledige maaltijdsoep.

Voor de bouillon:
1 zalmkarkas of koppen en graten.
2 ltr water
2 teen knoflook gekneusd
1 teen gember gekneusd
1 teen laos gekneusd
1 teen curcuma gekneusd
1 stengel seréh gekneusd
1 ui in groffe stukken
1 knorr visbouillonblokje
2 takken selderie


dinsdag 24 juni 2014

Roergebakken kipfilet met pijnboompitten in hoisinsaus

4 kipfilets
1 blikje waterkastanjes
1 puntpaprika grof gesneden
een stuk prei gesneden
Champignons gesneden
1 grote ui de helft grof de andere helft fijn gesneden
2 teen knoflook geperst
3 el pijnboompitten licht geroosterd
1 el hoisinsaus
2 el donkere sojasaus
1 el suiker
zout
Peper
50 cc water met een 2 theelepels maizena vermengd
Olie

maandag 16 juni 2014

Bruine bonen basic

Voor 8 personen. (Ja ik heb een groot eetgezelschap)

Twee grote blikken bruine bonen.
500 gr gemengd gehakt
2 blikken Unox cocktailworstjes
2 el ketjap asin
2 el suiker
2 uien fijn gesnipperd
3 tenen knoflook geperst
2 tomaten klein gehakt
4 el tomatenpuree
Flinke bos selderie fijngehakt
2 grote Madame Jeanette's (heel houden)
2 grote kippenbouillon(blokjes)
Zout
Zw. Peper
Olie

vrijdag 13 juni 2014

Oosterse maaltijdsoep 4 personen

Deze soep bevat veel lekkernijen zoals wanton, en gamba's. De bereiding is best tijdrovend maar het resultaat is smaakvol.

Ik omschrijf in stappen de bereiding van de diverse componenten.