Zoeken in deze blog

maandag 2 december 2013

Pittige balletjes met doperwten

Nodig:
1 half pond gemengd gehakt.
aanmaken met zwarte peper, zout, 2 el paneermeel, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl gemberpoeder, 2 ttl uipoeder, 1 el sambal oelek en 1 el ketjap asin.

Geroosterde beenham met courgette en paprika

Nodig:
Een beenham van ca. een kg
Een paar tenen knoflook
Zout en peper
Suikerwater
1 el honing

Scampi's met zoete cassave

Nodig:
1 zoete cassave of zoete patat die verkrijgbaar zijn in de toko maar ook heel vaak bij de DEKA.
2 ons scampi gewassen en voorgekookt
gehakt lenteuitje
gehakte selderie
1 gesnipperd uitje
1 teen geperste knoflook
gesneden paprika
Peper
zout

En wederom geldt: 'Maak het jezelf gemakkelijk!

Vispannetje met oestersaus

Een vissie lust je vast ook wel. En natuurlijk niet te moeilijk om te maken. Dit maak ik heel vaak en ook dit recept valt volop af te wisselen.

Deze keer gebruikte ik wat Pangasius en Tilapia in grote dobbelstenen gesneden.
Champignons gevierendeeld, Geroosterde paprika van de DEKA grof gesneden. Ik veronderstel dat iedere behoorlijk gesorteerde supermarkt die geroosterde paprika’s op knoflookmarinade heeft staan en anders de Turkse specialiteiten winkels wel. Verder geperste knoflook en een half gesnipperd uitje.

Spareribs Cha Sieuw met pasta

Niks mystieks, niks geheimzinnigs of ingewikkelds! 
1 kilo spareribs, 

Vervolgens 3 eetlepels Cha sieuw marinade, 3 eetlepels Oestersaus, 
3 eetlepels sojasaus met elkaar mengen. Daar voeg je 3 tenen geperste knoflook aan toe. 
Snufje zout en peper 

En dan de spareribs daar doorheen wentelen. Laat de spareribs minimaal een nacht in deze marinade liggen en schep ze af en toe erin om.