Zoeken in deze blog

vrijdag 6 september 2013

Gegrillde tonijn met gamba’s

(Voor 2 personen)

Nodig:
300 gr verse tonijn in 2 mooie stukken gesneden.
10 á 15 rauwe gamba’s (gewassen)
1 gesnipperde ui
2 geperste tenen knoflook
1 zakje Knorr Stroganoffsaus (Ja…je wilde toch makkelijk en lekker?) Maar je kunt ook het recept voor Hartige saus  of trollensaus elders in deze blog gebruiken. En zie ook de tip onderaan het recept.
1 takje rozemarijn
Peper
zeezout
1 el roomboter

Hartige saus

Meer of minder tomaat voor meer smaak of andere kleur
Nodig:
1 halve ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
een paar tl paprikapoeder,
1 el tomatenpuree Voeg meer of minder toe naar eigen smaak. De kleur zal er ook door beïnvloed worden. Zie foto voor twee varianten.
250 ml slagroom,
peper,
zout,
Een scheut Sherry of whisky
peterselie, gehakt
4 el boter

Snijbonen met Cantherellen

Nodig:
500 gr snijbonen gesneden en 1 tot 3 minuten voorgekookt
10 zontomaatjes gehalveerd
100 gr tofu in dobbelstenen gesneden en goudbruin voorgebakken
1 teen knoflook geperst
1 kleine ui grof gesneden
Handje h.o.h. gehakt
200 gr Cantherellen schoongemaakt met een zacht kwastje of borsteltje
1 dessertlepel Balsamico azijn
Zeezout
Peper
20 gr roomboter

Snijbonen met vers geroosterde beenham

300 gr verse snijbonen gesneden.
100 gr verse beenham (Zie recept elders in ‘MakkelijkKoken’) Natuurlijk kun je ook gewoon een dikke plak ham halen bij je Supermarkt.
50 gr champignons
½ ui gesnipperd.
2 el sweet chili sauce
1 el olie of boter

Snij de beenham in dunne reepjes of kleine dobbelsteentjes.
Kook de snijbonen gedurende een minuut tot maximaal 3 minuten in kokend water. Proef altijd even een stukje om te kijken of ze wel gaar genoeg zijn.
Giet ze af en koel ze snel onder stromend koud water. Laat ze uitlekken.
Verhit het vet in een ruime pan.
Fruit de ui glazig.
Voeg de champignons toe en laat deze 1 minuut meebakken.
Voeg de beenham toe en schep kort om.
Voeg de gesneden snijbonen toe en roerbak het geheel gedurende een minuut.
Voeg peper en zout toe.

Tenslotte de Sweet chilisaus toevoegen en enkele seconden omscheppen.

donderdag 5 september 2013

Garnalen fruitcocktail

Een heerlijk frisse garnalencocktail met een royale hand samengesteld.

Bakkeljauw wrap

Nodig:
450 gram Bakkeljauw filet (Lees: gezouten Alaska Pollock)
Olie
1 grote ui
2 flinke tenen knoflook
1 grote tomaat
1 klein blikje tomatenpuree
1 maggi bouillonblokje
2 takjes selderie
Halve madame Jeanette zaden verwijderd en fijngehakt

Voor de garnering van de wrap:
IJsbergsla
Zure komkommer of augurk
Ui in ringen gesneden
sambal

Bakkeljauw

Bakkeljauw met cassave oftewel Téloh!
Nodig:
450 gram LUFO Bakkeljauw filet (Lees: gezouten Alaska Pollock)
Olie
1 grote ui
2 flinke tenen knoflook
1 grote tomaat
2 ruime eetlepels tomatenpuree
1 maggi bouillonblokje
2 takjes selderie
Halve madame Jeanette zaden verwijderd en fijngehakt

Wrap kipfilet met gegrilde brie

Nodig:
Voor de pesto:
50 gram basilicumblaadjes
1 teen knoflook
15 gram pijnboompitjes
grof zeezout
50 gram vers geraspte pecorino
1 dl extra vergine olijfolie 

Pureer dit en meng tot een smeuïge pesto
Of koop gewoon een potje kant en klare groene pesto.

Voor de vulling:
Een kipfilet
Een punt brie
Een teen knoflook
Een ons bacon
Uiringen van rode ui
Peper
Zout

Verder:
Kant en klare wraps
2 handjes rucola of bladspinazie