- sopropo
- gehakt
- een ui
- 1 of twee teentjes knoflook
- Theelepel laospoeder
- theelepel
gemberpoeder
- theelepel
Ve-tsin
- tomatenpuree
of -ketchup
- bouillontablet
- suiker
- peterselie
- olie
van Makkelijk Koken ...want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws!
vrijdag 30 augustus 2013
Gevulde sopropo
Gamba’s met chili’s
Nodig:
Per persoon
100 gr gepelde Gamba’s count 24/30 (deze code staat op de zak en geeft de grootte van de garnalen aan)
Per persoon
100 gr gepelde Gamba’s count 24/30 (deze code staat op de zak en geeft de grootte van de garnalen aan)
Kleine roze garnaaltjes (handje per persoon)
Per ons gamba’s ca 5 gedroogde chili pepertjes.
Een handje grof zeezout .
Per ons garnalen een teen knoflook deels grof gesneden deels
fijngewreven.
Een half uitje zeer zeer fijngesnipperd
Per ons gamba’s 3 eetlepels olijfolie
Klein stukje rode paprika
Feest Pasteitjes
Mengen met:
1 tl Nootmuskaat
1 tl Cayennepeper
1 tl Paprikapoeder
1 ui fijngehakt
2 teen knoflook fijngewreven
½ Rode puntpaprika
1 klein blikje doperwten met wortelen (wortelen in stukjes
gehakt)
15 gr selderie
1 hardgekookt ei gesneden
Zout
Grof gemalen zw peper
½ grote madame jeanette,
zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
10 velletjes Koopman’s bladerdeeg 10x10 cm
Stamppotje doperwtjes met Prei
Nodig:
100-250 gr. gram prei. Harde delen rigoreus verwijderd
2 takjes selderie fijngehakt
½ pond gehakt
1½ ui gesnipperd
1 hardgekookt ei
250 gr doperwten Bonduelle diepvries
Roomboter
1 maggiblokje (cubes) Proef om er zeker van te zijn dat het
geen slappe hap wordt.
Nootmuskaat
Zwarte peper
Een pond kruimig gekookte aardappelen. Kook en pureer deze
als laatste. Dan heb je lekker zachte en luchtige aardappelpuree.
Roti met masalakip
Nodig:
1 kg
Kippepoten of kipfilet in hapklare brokken
Bereiding:
4 personen
Maak verse roti volgens het recept elders op deze Blog. Klik daarvoor hier.
Of haal 4 tot 8 verse roti’s (bij de toko)
Of haal 4 tot 8 verse roti’s (bij de toko)
4 á 5 eetlepels masala
5 tenen knoflook
fijngewreven
1 eetlepel tomatenpuree verdund in een eetlepel water
1 halve ui fijngehakt
twee takjes selderie
een madame Jeanette
zout
peper
12 middelgrote aardappelen
Olie
Schil de aardappelen
Bak de kip snel rondom lichtbruin in olie.
Wrijf de kip in met zout peper, en de helft van de masala.
Fruit de knoflook en de ui.
Voeg kip rustig toe
Bak de kip bij halfhoog vuur rondom. Laat de masala niet
aanbranden.
Voeg de tomaten puree toe.
Meng de inhoud van de pan goed door elkaar en voeg de
aardappelen en de rest van de masala toe. Meng nogmaals.
Schik aardappelen en vlees zo vlak en compact mogelijk in de
pan.
Voeg zoveel water toe
als nodig om de aardappelen net onder te
kijgen.
Leg de madame Jeanette in het midden in de pan.
Breek de takjes selderie in vingerlange stukken of hak deze
fijn (wat jij wilt) en voeg deze toe.
Breng de massa aan de kook
en direct daarna op laag vuur. Bij voorkeur op een stoofplaatje.
Reken op 20 minuten om de aardappelen gaar te stoven.
Masalakip met roti, gebakken spitskool, kouseband en curry eieren |
Tomatenpuree kun je weglaten als je er niet van houdt. Maar
dan moet je een of twee eetlepels bloem door de kip mengen om de jus minder of
meer gebonden te krijgen.
Gebruik sowieso zo min mogelijk water om de aardappelen en
kip gaar te stoven.
Laat nimmer de Madame Jeanette voluit meekoken! Het aroma
gaat verloren (van veel flavours en smaakstoffen al bij 80 graden!). Erger is
dat de peper kan knappen en dan is je gerecht verknald. De madame jeanette kun
je achteraf (na max 20 min.) eruit vissen en fijnhakken, even met een ui en een
teen knoflook en eventueel wat tomatenpuree fruiten en wat water, olie en
azijn erdoor mengen. Sambal klaar! Mietjes onder ons kunnen ook gewoon sambal
oelek van een of ander mistig (huis)merk nemen.
Abonneren op:
Posts (Atom)