donderdag 14 december 2017

Tomatensoep met pompoen

Nodig:
200 gr gemengd gehakt
Vermengen met:
1 el oestersaus
2 tl zout
1 tl zwarte peper
2 tl knoflookpoeder
2 tl uipoeder
2 tl nootmuskaat
Draai hier soepballetjes van.

Verder nodig:
1 ui gesnipperd
250 gr pompoen in blokjes gesneden
1 blik tomatenblokjes met sap
1 handje fijngesneden soepgroenten
2 el olie
1 liter tomatensap
1 el selderie fijn gehakt.
1 el bieslook klein gehakt.
1 el suiker
2 el Pasta per Zuppa Conchigliette (Grand Italia)

Bereiding:
Verhit de olie in de soeppan.
Fruit de uitjes.
Voeg de balletjes toe en bak deze een paar minuten rondom.
Voeg de pompoen toe en bak deze even mee.
Voeg de tomatenblokjes toe.
Voeg de soepgroenten toe.
Laat de massa even doorwarmen.
Voeg de tomatensap toe.
Voeg de suiker toe
Voeg de selderie en bieslook toe.
Goed door elkaar roeren.

Laat de soep goed zachtjes sudderend doorwarmen.
Voeg in de laatste 5 minuten de Pasta per Zuppa toe.

Zelf croutons maken:
Snijdt van 4 sneden (oud) brood de korsten eraf.
Snijdt de sneden in kleine blokjes.
besprenkel ze met oliefolie en twee theelepels gedroogde Italiaanse kruiden. Wrijf deze tussen je vingers fijn vóór het strooien.
Schudt alles goed door elkaar.
Leg de blokjes brood op bakpapier op een bakplaat.
Laat ze 10 - 15 minuten op 150 graden in een voorverwarmde oven krokant bakken.

Serveer dit bij de soep.

Geen opmerkingen: