zaterdag 9 december 2017

Saucijzenbroodje Bosporus

Nodig:
Kant en klaar bladerdeeg. Van Koopman's bijvoorbeeld. Maar in toko's is er ook andere te koop met vaak een wat grotere afmeting.
300 gr kipgehakt
100 gr gemengd gehakt
2 el Buhara gehaktkruiden (Turkse supermarkt)
1/2 rode ui klein gehakt
2 tl mosterdpoeder
1 el selderie klein gehakt
2 el paneermeel
zout
zwarte peper
Ei geklutst


Oven op 210 graden voorverwarmd, of de op het bladerdeeg aangegeven baktemperatuur.

Bereiding:
Leg het bladerdeeg ontdooid gereed.
Snij het deeg in de juiste afmeting van bijvoorbeeld 15 bij 15 centimeter.

Meng het gehakt en voeg er alle ingrediƫnten behalve het ei aan toe. Kneed de massa goed dooreen.
Plaats op elk deegvelletje een flinke kluit gehaktmengsel.
Verdeel het over de deegplak.
Hou aan de zijkant waar de uiteinden van het broodje komen een centimeter vrij.
Rol het deeg niet te strak op tot een broodje.
Druk met een vork de uiteinden dicht.

Leg het broodje op een bakplaat op bakpapier.
Bestrijk de broodjes met een kwastje met eigeel. Dit mag gerust royaal.

Plaats de bakplaat in de op 210 graden voorverwarmde oven.
Bak de broodjes tot ze goudgeel zijn. Meestal in ca 35 minuten.



Geen opmerkingen: