vrijdag 8 december 2017

Cannelloni Gehakt en Aubergine

Voor ca. 12 pijpjes cannelloni

Nodig:
400 gr kipgehakt
1/2 aubergine in minidobbelsteentjes (klein  genoeg om door een spuitzak te kunnen)
1 ui klein gesnipperd
2 tenen knoflook fijn gewreven
2 tl mosterdpoeder
1 el olijfolie
4 tomaten grof gehakt
75 gr roomboter
75 gr bloem
melk
nootmuskaat
100 gr Parmezaanse kaas grof geraspt
zout
zwarte peper
Oven op 180 graden

Bereiding:
Meng het gehakt met de aubergine, ui, knoflook en mosterdpoeder.
Schep het in een spuitzak waar een grote spuitmond op zit.

Verdeel de gehakte tomaten en het aanhangende vocht over de bodem van een ovenschaal.
Giet er een of twee el olijfolie overheen.

Nu gaan we béchamelsaus maken.
Smelt de boter maar laat deze niet bruinen. Als deze gesmolten is voeg je de bloem toe en roert deze door de hete boter. Gaar in enkele minuten de bloem.
Voeg nu melk toe totdat je een mooie gladde saus hebt.
Roer door de saus wat peper, zout en nootmuskaat.

Vul de cannelloni met behulp van de spuitzak goed met het gehakt mengsel.
Leg de gevulde buisjes cannelloni naast elkaar op het bed van tomaten in de ovenschaal.
Giet hier de béchamelsaus gelijkmatig overheen. Alles moet bedekt zijn. Bedenk dat de combinatie van bechamelsaus en tomatensaus op de bodem straks een geweldige smaaksensatie geeft. Doseer dus niet te zuinig. Maar overdaad is niet nodig.
Verdeel vervolgens de geraspte kaas over het hele oppervlak.

Plaats de ovenschaal met de cannelloni in de voorverwarmde oven.
Laat de cannelloni in 30 tot 40 minuten garen.

Gegratineerde aubergine
Bak de rest van de aubergine in plakken in hete boter met gesneden ui, knoflook en tomaat.
Leg alles in een ovenschaaltje en leg daar plakken tomaat of cherrytomaatjes overheen. Plaats het schaaltje in de oven bij de cannelloni. Als de aubergine boterzacht gegaard is vormt dat een prima aanvulling op de cannelloni.








IJsbergsla met honingmosterd dressing
Serveer hier, zoals op de foto's te zien is, sla met honing-mosterdsaus bij.

Geen opmerkingen: