donderdag 14 december 2017

Bulgur met lamsgehakt

Nodig:
250 gr bulgur
1 dl olie
2 uien gesnipperd
2 tenen knoflook
250 gr lamsgehakt
1 rode puntpaprika grof gesneden
selderie klein gehakt
1/2 el zoete milde paprikapoeder
1 klein blikje tomatenpuree
0,75 liter kippenbouillon
zout
Zwarte peper

Bereiding:
Verhit de helft van de olie.
fruit één gesnipperde ui.
Bak één teen knoflook mee.
Bak het gehakt rul mee.
Voeg de gesneden paprika erbij.
Haal van het vuur af en  hou het gehaktmengsel apart.

Verhit de rest van de olie in een anti-aanbakpan.
Bak de resterende ui en knoflook een minuut.
Voeg de tomatenpuree toe, Bak deze een minuut mee onder goed roeren.
Voeg de paprikapoeder toe en roer nog even om.
Voeg de droge bulgur toe en schep
deze door de hete massa tot de bulgur glazig wordt.
Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en schep dit goed door de bulgur tot het geheel is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is verwerkt.
Proef of de bulgur goed zacht is geworden. Zoniet, dan nog wat water toevoegen. De bulgur moet niet kleverig worden maar wel zacht zijn, net zoals rijst als deze gaar is.
Als de bulgur vrijwel gereed is kan het gehaktmengsel erbij. Schep alles goed door elkaar en maak op smaak af met zwarte peper en zout.
Om het gerecht pittig te maken kun je wat sambal oelek of cayennepeper toevoegen.
Voeg tenslotte de gehakte selderie toe, meng alles nog even goed door en laat het nog 10 minuten op een sudderplaatje doorwarmen.

Lekker met lamskoteletjes of eigenlijk elke andere combinatie met vlees of groenten.

Geen opmerkingen: