maandag 4 september 2017

Romige aardappelsalade

Dit is een heerlijke salade, die goed past bij een zomerse bbq of een koud buffet. De samenstelling is geheel naar eigen smaak aan te passen. De romige dressing geef ik hier in combinatie met de samenstelling die mijn voorkeur heeft.

De dressing:
 Meng 3 el Zure room met
2 el mayonaise, 2 el witte wijn azijn en 1 tl scherpe Engelse mosterd
zout naar behoefte erbij.
Grof gemalen zwarte peper naar behoefte erbij.

De salade:
1 kg vastkokende aardappelen in blokjes gesneden en gekookt.
Meng ze na het koelen met:
3 stukken geroosterde paprika grof gesneden
2 gekookte eieren grof geprakt
Enkele eetlepels doperwten uit blik. Als variatie gebruikte ik ook geroosterde groene asperges.
1 lenteui grof gesneden

Verder voor de garnering:
1 avocado in parten gesneden
gemengde sla
Geroosterd amandelschaafsel

Werkwijze:
Kook de aardappelen gaar en koel ze volledig af.
Maak op de borden een bedje van gemengde sla.
Snijd hier de avocado bij in parten en verdeel die over de borden.

Meng de aardappelen met de overige ingrediƫnten.
Voeg hier de dressing bij.

Schep wat van de aardappelsalade over de gemengde sla.
Garneer met wat geroosterd amandelschaafsel. Geroosterde walnoten zijn er ook heerlijk bij.

Geen opmerkingen: