zondag 16 juli 2017

Sticky Kippenvlerkjes van bbq of oven

Nodig:
1 kg kippenvlerkjes.
zout
Zw Peper
2 tl uipoeder
2 tl knoflookpoeder

Bereiding:
Wrijf de kip met bovenstaande kruidenmengsel in en rooster deze op een regelbare grill of in de oven op 120 graden gaar.

Verder nodig:
Sweet chilisauce
zoete ketjap
suiker

Meng de saus dmv 1 dl sweet chilisaus, 1 dl zoete ketjap en een el suiker goed door elkaar.

Als de kip bijna gaar is verhoog je de temperatuur van de bbq, grill of oven naar 200 graden.
Smeer met een kwastje elk vlerkje in met een beetje van de saus.
Grill dit enkele minuten tot de saus bijna is opgedroogd.
Smeer dan weer een beetje van de saus over de vlerkjes.
Keer af en toe de vlerkjes en herhaal dit ritueel totdat de vlerkjes aan beide zijden een mooi bruin en glanzend, kleverig laagje hebben gekregen.

Lekker als snack op een gardenparty, loungefeestje, bij de buis of bij de bbq-maaltijd.

Geen opmerkingen: