zondag 16 juli 2017

Krieltjes van de grill

Nodig:
1 kg krielaardappeltjes in de schil. Gewone in grote blokken gesneden aardappel in de schil kan ook.
6 champignons gevierendeeld.
1 grote ui grof gesneden
1 teen knoflook gehakt.
1 rode paprika grof gesneden.
2 flinke takken rozemarijn
zeezout
Zwarte peper
Olie

Bereiding.
Doe olie in een ovenschaal of braadslee.
Verhit de ovenschaal met de olie in de oven of op de bbq.
gooi de rest van de ingrediënten door de hete olie en meng alles nog even in de schaal.
Plaats de schaal indirect boven een bbq-vuurtje of in een oven van 200 graden.
Laat de aardappelen in ca 30 minutengaren met deksel op de bbq. Evt een vel aluminiumfolie over de ovenschaal plaatsen.
Pik met je vork in de aardappelen om te kijken of ze gaar genoeg zijn. Bij vastkokers duurt dat veel langer dan bij Kruimige aardappelen.

Geen opmerkingen: