woensdag 1 februari 2017

Fettucini in roomboter

Nodig:
500 gr verse fettucini.
30 gr roomboter.
1 klein uitje gesnipperd.
1 teen knoflook fijngewreven.
2 el peterselie fijn gehakt.
2 eetlepels kleingesneden rode paprika.

Bereiding:
Kook de fettucini zachtjes in water volgens de voorschriften op de verpakking.
Smelt intussen de roomboter in een antiaanbakpan. Laat de boter niet bruin worden!
Voeg er de ui, knoflook en paprika bij. Laat dit een minuut zachtjes mee sudderen.

Giet de fettucini af.
Voeg de fettucini bij de gesmolten roomboter ui etc.
Voeg er de peterselie bij.
Schep de fettucini en de rest van de roombotersaus goed door elkaar heen.

Serveer op een bord en eet deze fettucini met een lekker stuk gebakken zalm.






Bij dit gerecht diende ik een lekker frisse salade van o.a. Hollandse sla op.