maandag 12 september 2016

Pittige mosselen met koriander

Nodig:
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst of klein gehakt
Stukje paprika grof gesneden
6 takken verse koriander gehakt.
1 Rode peper gehakt.
halve el zeezout
Een paar flinke handen verse Zeeuwse mosselen
50 cc Witte wijn
Olie

Bereiding:
Op de foto's is er gebruik gemaakt van een Weber buitenkeukentje maar uiteraard kan alles ook gewoon op het gas in de keuken bereid worden.

Verhit de olie in een pan. Dat kan een wok zijn maar ook een koekenpan met een wat hogere rand.
Bak, op de koriander na, alle kruiden, zeezout en de paprika een minuut in de hete olie.
Voeg de mosselen bij de bakkende massa.
Schep alles goed door elkaar.
Voeg de witte wijn toe.
Bak de mosselen in hooguit 5 minuten gereed en meng dan de gehakte koriander erbij.

Meteen opdienen met stokbrood en knoflookmayonaise of kruidenboter.
Een lekker witte chardonnay erbij drinken.