woensdag 31 augustus 2016

Gamba's met Cantherellen in knofllook

Nodig:
12 gamba's
4 tenen knoflook in dunne plakjes
Een doosje Cantherellen schoonborstelen (NIET WASSEN MET WATER!!!)
1 el peterselie
1/2 el zeezout
Zwarte peper grof gemalen
1 dl olijfolie
1 el roomboter
1 of meer schaaltjes waar de gamba's naast elkaar kunnen liggen garen.



Bereiding:
Verhit de oven voor op 225 graden.
Verhit in een schaal de olie met de roomboter in de oven tot het vet begint te pruttelen.
Schep dan Gamba's, de kruiden en specerijen en cantherellen er doorheen. Verspreid alles goed over de schaal.

Laat het gerecht 15 tot 20 minuten in de hete oven bakken in de olie.

Een mooi gerechtje voor een tapasmenu, met stokbrood of wat rijst, of patatas brava's.
Maar ook goed als hoofdgerecht met een mooie fruitsalade van Rucola met diverse soorten fruit zoals, Galliameloen, papaja, Mango, cherrietomaatjes en rucola.

Voor de diehards zal het duidelijk zijn. Zuig ook de vellen en schillen van de gamba's schoon voor je ze weggooit. De saus smaakt heerlijk. En als je een echte liefhebber bent koop je gamba's waar de kop nog aan zit! De gamba's bereid je dan in z'n geheel in de olie en knoflook. De kop zuig je leeg evenals de velletjes en ja, zelfs de pootjes.