Zoeken in deze blog

vrijdag 15 juli 2016

Sambal tomaat

Nodig:
3 uien grof gesnipperd.
2 bolletjes chinese knoflook of 6 tenen gewone knoflook. geperst
2 grote adjoema pepers fijn gehakt
1 tomaat klein gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
5 el olie

Voor de kruidenmix:
1 tl zout
2 el suiker
3 tl knoflookpoeder
3 tl uipoeder
3 tl gemberpoeder
1 tl laos
1 tl kentjur
1 tl zw peper
2 el azijn
2 maggiblokjes
2 of 3 tl komijnzaad

Bereiding:
Bak 2 uien met de knoflook, pepers, totmaat en tomatenpuree. Laat de massa 5 minuten op matig vuur zachtjes bakken.

Voeg de overige kruiden en additieven toe. Voeg nu ook de laatste gesnipperde ui toe. Meng alles goed en laat nog een paar minuten zachtjes bakken. Blijf roeren.

Plaats de sambal op een sudderplaatje en laat dit onder af en toe omroeren nog 10 minuten gaarsudderen.