dinsdag 12 juli 2016

Goulash Makkelijk Koken

Nodig:
500 gr riblappen in grote dobbelstenen gesneden
2 grote uien, deels gesnipperd en deels grof gesneden.
5 tenen knoflook geperst
1 rode puntpaprika grof gesneden
1 el paprikapuree
1 klein blikje tomatenpuree
2 tomaten grof gesneden
2 tl karwijzaadjes
3 el bloem
0,5 - 0,7 ltr runderbouillon
1 dl rode wijn.
3 tl paprikapoeder mild
1 tl chilipoeder
3 tl uipoeder
3 tl knoflookpoeder
4 takjes selderie grof gesneden
3 blaadjes laurier
2 el azijn
1 el suiker
200 gr krieltjes (in de schil mag)
Olie

Bereiding:
Verhit olie in een braadpan.
Bak het vlees rondom aan.
Schep het er dan met een schuimspaan weer uit.
Fruit uien, knoflook en paprika een paar minuten.
Voeg paprika- en tomatenpuree toe en bak dit een halve minuut mee.
Voeg de gesneden tomaten toe.
Voeg de karwijzaadjes toe.
Voeg de bloem langzaam toe en verwerk ales tot een roux.
Voeg de runderbouillon toe.
Roeren tot een homogene massa.
Voeg de rode wijn toe.
Voeg alle poederkruiden toe. Meng tussendoor alles goed.
Voeg de laurier, de azijn en de suiker toe.
Voeg vervolgens ook het vlees toe.
Als alles aan de kook is, onmiddellijk op een spaarvlammetje in 4 tot 5 uur laten gaarstoven. Vuur zo laag mogelijk houden. Indien de saus te dun is kan deze met wat water en maizena wat aangedikt worden. Is de saus te dik dan brengt wat extra bouillon uitkomst.

Voeg 30 minuten voor het einde de krieltjes toe en laat deze in de stoofpot gaarstoven.

Serveren met witte rijst of stevig brood.