Zoeken in deze blog

dinsdag 15 september 2015

Zuurkool paprika

250 gr zuurkool.
1/2 rode puntpaprika grof gesneden
1 grote ui gesneden
1 teen knoflook geperst
250 gr (gemengd) gehakt
100 gr spekreepjes
1 el tomatenpuree
1 el paprikapuree
3 takjes selderie gehakt
1 kippenbouillonblokje
olie


Breng de zuurkool in wat water tegen de kook om wat van de zurigheid eraf te halen. Giet het af en laat de zuurkool goed uitlekken.
Trek de zuurkool met twee vorken goed los uit elkaar.

Bak de spekreepjes even aan.

Bak ui, knoflook, tomatenpuree en paprikapuree in de hete olie.
Bak de gesneden paprika mee.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Voeg de spekreepjes toe.
Goed omscheppen.

Voeg de zuurkool toe en schep dit tijdens het bakken goed om.

Voeg het bouillonblokje toe.

Ik maak er vaak gebakken aardappeltjes bij en combineer het graag met kleine gehaktballetjes of een ribkarbonade of speklapjes.