dinsdag 2 juni 2015

Biefstukreepjes en champignons met Turks brood

Voor de biefstuk:
150 gr biefstuk in reepjes gesneden.
1 kleine ui gesnipperd
Stukje rode paprika grof gehakt
Zw peper
Zout
3 tl köftekruiden
2 tl knoflook fijngewreven

Voor de Champignons:
Handje Kastanje Champignons gevierendeeld.
Stukje ui gesnipperd
2 tl knoflook fijngewreven
1 tl paprikapoeder

1 lente ui klein gehakt

Roomboter
Slaolie

Bereiding:
Verhit een deel roomboter met een deel olie in een wok of ruime pan.
Bak de reepjes biefstuk in 1 minuut.
Bak dan snel de ui en knoflook mee.
Voeg de paprika toe.
Strooi de poederkruiden erover en roerbak nog eventjes een paar seconden.
Plaats het vlees op een warm bord.

Verhit nog een beetje vet.
Bak de ui en knoflook met de champignons in 3 of 4 minuten.
Strooi de paprikapoeder erdoor.

Voeg de champignons bij de biefstuk op het bord.

Garneer met veel lente-ui.

Opdienen met Turks brood of een pitabroodje.

Saus suggesties:

Tomatensaus, knoflooksaus, bbq saus…