woensdag 1 april 2015

Macaroni cajun style

Nodig:
Snelkookmacaroni voor 4 personen
Een rode  puntpaprika klein gehakt
1 grote ui gesnipperd
3 grote tenen knoflook geperst
2 tomaten klein gehakt
500 gram gemengd lamsgehakt/gemengd gehakt.
1 klein blikje tomatenpuree
4 el Cajun kruiden.
½ el sambal oelek
1 el uipoeder
1 groot kippenbouillonblokje
Zout indien gewenst

Bereiding:
Kook de macaroni, giet deze af, koel het met koud water en laat het goed uitlekken. Af en toe omscheppen tijdens het uitlekken.

Gebruik bij voorkeur een pan met anti-aanbaklaag.
Fruit knoflook en uien
Bak de tomaat goed mee. Het vocht mag er best even uit gebakken worden.
Roer hier de tomatenpuree doorheen en bak deze 1 minuut mee.
Voeg de paprika toe.
Voeg de sambal oelek toe.
Voeg het gehakt toe.
Roerbak het geheel tot het gehakt niet rauw meer is.
Voeg de cajunkruiden, uipoeder en het bouillonblokje toe.
Even lekker knetterend laten bakken op hoog vuur!
Voeg de macaroni toe.
Bak dit op hoog vuur door elkaar onder goed omscheppen!

En nu komt het persoonlijke tintje om de hoek kijken:

Ik hou van macaroni als het opgebakken is. Dus eigenlijk de kliekjes van gisteren die ik dan nog een keer warm bak in een ruime koekenpan met anti-aanbakbodem. Daarvoor moet je dus de macaroni het liefst een dag van te voren maken, laten afkoelen, in de koelkast bewaren en dan de volgende dag in een pan, het liefst zonder toegevoegd vet, opbakken tot de damp er goed vanaf komt, en dan opscheppen. Eenmaal aan tafel sprenkel ik er dan nog een beetje Maggi aroma overheen. Deze manier van Macaroni eten is een eigenaardigheid die ik ook wel van andere mensen ken en heb geleerd. Maar ieder voor zich!