woensdag 12 november 2014

Oosterse vissoep

1 pond kabeljauwfilet.
1 pond Victoriabaars
10 grote gamba's
Babypaksoy in de lengte doormidden gesneden
2 grote handen taogé
1 grote ui kleingehakt
1 ui in lange stukken gesneden
1 grote tomaat in b;lokkengesneden
3 teen chinese knoflook geperst
1 el tomatenpuree
1 el oestersaus

2 el zoute ketjap
1 madame jeanette





Pureer een teen knoflook met de madame jeanette en meng dit met de zoute ketjap.
Zet deze ketjapsambal gereed voor de liefhebbers.

4 noodle nesten gekookt, afgegoten en koud afgespoeld.
Bak de uitgelekte noodles een paar minuten in hete olie met wat gesneden ui en zout.
Zat deze warm weg.

Snij de vis in hapklare brokken
Maak de gamba's schoon en bepaal zelf of je ze met of zonder de vellen wilt bereiden.

Bak de babypaksoy met de lange stukken ui
Bak de taogé 15 seconden.
Zet deze groenten warm apart.

Bak de gesnipperde ui met de tomaat, knoflook en tomatenpuree.
Voeg hier de vis aan toe en schep deze rustig om zodat ze gaart.
Zet dit warm apart.

Bak de gamba's in olie met wat knoflook en een lepel oestersaus.
Zet deze warm apart.

Zorg dat de visbouillon warm staat en gereed voor gebruik is. Zie recept elders in deze blog.

Plaats een pluk gebakken noodles in een soepkom of bord.
Plaats wat gebakken vis, gamba's, taogé en babaypaksoy er omheen.
Giet hier een of twee grote soeplepels hete visbouillon overheen.

Een theelepel ketjapsambal voor de liefhebbers van een pittige soep.