woensdag 12 november 2014

Black Tiger gamba’s inferno

Nodig:
12 gamba’s
10 gr Pickled ginger fijngehakt
1 el vocht van pickled ginger
2 tl assem
1 madame jeanette ontpit en klein gehakt
½ ui in grofte stukken gesneden
2 teen knoflook geperst
1 rode puntpaprika in repen gesneden
1 bosje Choy Sum in vingerlengtes gesneden
1 el oestersaus
1 tl tomatenpuree
1 el rijstwijn
Olie


Bereiding:
Was de gamba’s en snij de huid over de rug open.
Verwijder de darm.
Dep de gamba’s droog

Verhit de olie op hoog vuur in een wok of grote koekepan.
Bak de gamba’s snel aan beide kanten in 4 minuten in het sissende vet.
Voeg de ui en knoflook toe en bak een halve minuut.
Voeg de gember toe en bak een paar seconden.
Voeg de Madame Jeanette toe en bak een minuut
Roer de assem er doorheen.
Voeg alle groenten toe en roerbak deze een minuut of twee.
Maak het gerecht af met de oestersaus, de tomatenpuree. Bak deze een minuut mee en voeg daar de rijstwijn aan toe. Op de hoge vlam even omschudden met de rand van de pan vlak boven het vuur. De vlam slaat in de pan en flambeert de gamba’s zo in de rijstwijn.


Als de vlam gedoofd is de gamba’s opdienen.