dinsdag 11 november 2014

Balinese groentesoep

(Foto volgt later)
Nodig:
1,5 liter runderbouillon (Struik of bouillonblokjes of zelf getrokken)
150 gram soepgroenten
1/2 el marmite
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook gehakt
1/2 blik tomatenpuree
2 tl komijnzaad geroosterd.
4 el vermicelli
2 el allesbinder 

Voor de balletjes:
250 gram gemengd gehakt.
mengen met:
2 tl grof gemalen zwarte peper,
1 tl seréhpoeder,
1 tl gemberpoeder,
1 el ketjap manis,
1 tl witte peper,
1 tl koenjitpoeder,
1 tl ve-tsin,
1 tl zout.
1 el roomboter


Bereiding:
Meng het gehakt met de bij behorende kruiden.
Bak de balletjes in een eetlepel roomboter in een paar minuten.
Voeg gesnipperde ui, knoflook, tomatenpuree en komijnzaad toe.
Fruit alles mee tot de ui zacht en glazig is.

Voeg hier genoeg bouillon aan toe tot de juiste hoeveelheid soep bereikt is.
Voeg de Marmite toe.
Maak de soep op dikte met wat allesbinder.
Voeg de vermicelli toe en laat de soep op een sudderplaatje 15 minuten zachtjes doorwarmen. 
Roer af en toe om de vermicelli niet te laten klonteren.