zaterdag 11 oktober 2014

Taotjo Kip

Nodig:
500 gram kippendijenfilet Wassen en droogdeppen.
1 tomaat klein gesneden
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook fijn gehakt
1 el taotjo (bonenpasta)
1 tl assem/tamarindepasta (wees hier voorzichtig mee!)
30 gram pickled ginger klein gehakt.
1 el roomboter
1 el sojasaus
50 cc water
1 adjoema peper
Olie

Bereiding:
Verhit de olie.
Bak de kip aan beide zijden snel voor.
Verwijder de kip.
Bak in de olie vervolgens de ui, tomaat en knoflook tot deze iets gaan bruinen.
Voeg de pickled ginger, taotjo en de assem toe.
Bak de massa een minuut.
Voeg sojasaus toe. Roer nog even.
Voeg de kip weer toe en schep deze door de massa bakkende kruiden heen.
Smelt de roomboter in het gerecht.
Voeg een beetje water toe voor de jus. Hier moet de kip in gaar sudderen.
Leg een adjoema of madame jeanette in de jus.


Proef na 20 minuten of de jus zout genoeg is. Afmaken met zout en zwarte peper.