Zoeken in deze blog

woensdag 10 september 2014

Vis met dillesaus en tagliatelle

Nodig:
2 tilapia filets in grote dobbelstenen gesneden
2 pangasius filets in grote dobbelstenen gesneden
400 g kabeljauw filet in grote dobbelstenen gesneden
2 tenen knoflook geperst
1 ui fijn gesnipperd
2 el gehakte bieslook
2 el gehakte dille
½ rode ui fijn gehakt
Handje gehakte rode puntpaprika
125 gr ròze garnalen deels klein gehakt
1 maggiblokje
200 gr crème fraiche
Scheutje witte wijn
50 gr roomboter
Peper
zout


Bereiding:
Bak de vis in 40 gram boter op hoog vuur rondom.
Voeg de ui toe.
Voeg een teen knoflook toe.
Strooi wat van de gehakte bieslook door de vis.

Fruit de rode ui en een teen knoflook in een sauspannetje.
Voeg de paprika toe.
Bak vervolgens de garnalen een minuut mee onder omscheppen.
Voeg de witte wijn toe.
Voeg de crème fraiche toe.
Roer alles tot een mooie saus.
Voeg de bieslook en dille toe.
Verpulver het maggiblokje in de saus.
Proef of er nog zout in moet.
Afmaken met de zwarte peper.
Als de saus te dun is kun je deze binden met wat maizena of allesbinder.

Verdeel gekookte tagliatelle op een bord.
Schep royaal vis hier bovenop.
Schep er een flinke lepel dillesaus overheen


Eet smakelijk!