dinsdag 2 september 2014

Kip met mixed Pickles

Bijschrift toevoegen
Nodig:
500 gr kippenvlees met of zonder bot
zout
zwarte peper
boter
1/2 uitje gesnipperd
1 teen knoflook geperst

Meng:
1 tl Taotjo (Bonensaus/Beansauce van Mee Chun)
1 tl hoisinsauce
2 el soy sauce
1 el palmsuiker
1 el Shaoxing rijstwijn
snufje Ve-tsin

2 of 3 el Mixed Pickles
1 á 2 el vocht van de Mixed Pickles

1/2 glas water
1 el maizena
1 adjoemapeper

Bereiding:
De kip wassen.
De kip zouten en peperen.
Boter verhitten.
de ui en de knoflook 30 seconden fruiten.
De kip toevoegen en rondom bruin bakken.
De marinade van taotjo etcetera toevoegen en de kip daarin wentelen tijdens het bakken.
De Mixed Pickle toevoegen.
Het vocht van de Pickles toevoegen.
Doorroeren en de kip hier verder in laten bakken gedurende een minuut.
Water en maizena mengen en de jus ermee afblussen.
De adjoemapeper toevoegen.
Vuur temperen en met deksel op de pan de kip in 20 minuten gaarstoven.

Lekker met rijst en groenten