dinsdag 30 september 2014

Kip in pickled gemberjus

Nodig:
4 kipkarbonades
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 tomaat klein gesneden
15 gram pickled ginger klein gehakt
1 tl tamarinde/assem
2 el suiker
2 el mixed pickles
1 el sap van mixed pickles
1 el sap van pickled ginger
50 – 100 cc water
2 takken selderie klein gehakt
2 maggiblokjes
1 grote adjoema peper
Zout
Zwarte Peper
Olie



Bereiding:
Wrijf de kip goed in met peper en zout.
Verhit de olie in een braadpan of wok.
Bak de kip rondom.
Hou de olie op temperatuur en voeg intussen de overige ingrediënten met korte tussenpozen toe, te beginnen met ui, knoflook en tomaat.
Laat de olie niet te ver afkoelen. Schep tussendoor alles lekker door elkaar en bak verder terwijl je de rest van de bestanddelen rustig toevoegt.
Voeg als laatste het water toe maar alleen als je de jus naar eigen smaak wat dunner wilt hebben.

Kip in Pickled Gemberjus met Gebakken Paksoy
Leg de adjoema tussen het vlees in de pruttelende jus en plaats een deksel op de pan.
Laat de kip 20 á 30 minuten gaarstoven en keer tussendoor het vlees in de jus om.
Laat het niet zo heet worden dat de adjoema openbarst!!!


Heerlijk met rijst en welke groenten dan ook!