woensdag 3 september 2014

Bietensalade, rijk gevuld

Bietensalade, rijk gevuld
Nodig:
500 gr aardappelen kruimig gekookt en afgekoeld.
5 eieren 10 minuten gekookt en gepeld
250 gr rundergehakt
1 blikje Corned Beef
Zout
1 Maggiblokje
1 ui fijn gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1 el Worchestershire saus
Zwarte peper


1 grote pot rode bieten klein gehakt
1 ui grof geraspt
300 cc mayonaise
zout
3 augurken geraspt
3 el zilveruitjes klein gehakt
halve rode puntpaprika kleingesneden
Peterselie fijn gehakt
1 appel grof geraspt
1 handvol jonge Chinese kool kleingesneden
1 el kappertjes
2 el roomboter



Bereiding:
Bak het rundergehakt in een beetje boter met zout, maggiblokje, ui en knoflook snel gaar in een koekenpan.
Haal het gehakt van het vuur en voeg dan de Worchestershiresauce toe en de zwarte peper.

Stamp de gekookte aardappelen  klein.
Hak 3 eieren in kleine brokjes.
Prak de inhoud van het blikje Corned Beef.

Hou de aardappelen en mayonaise even apart.
Meng de rest van de aanwezige en voorbewerkte ingrediënten met elkaar.
Voeg nu naar behoefte aardappel toe om een evenwichtige mix te krijgen. Voeg de mayonaise toe naar behoefte.
Meng tot een mooi homogeen en ròze smeuïge massa.
Proef of er nog behoefte is aan meer mayonaise of zout.
Plaats de salade op een bord of in een schaal.

Snij een ei in plakjes.
Garneer hier de salade mee.
Wrijf het eiwit van het tweede ei door een zeef op de top van de salade.
Doe dat daarna ook met het eigeel.
Snij een of twee augurken in plakjes.
Garneer de salade hiermee.
Trek een creatief spoor van mayonaise over de top van de salade of plaats toefjes mayo op diverse plekken.
Ik mag ook graag wat tomatenketchup bij mijn salade gebruiken.
Afmaken met een toefje selderie.

Plaats de salade in de koelkast om enigszins te koelen en op te stijven.

Serveer met Turks brood, bij toastjes, als basis voor amuses, of in combinatie met rood vlees met rode wijn erbij of met lamskoteletten, spareribs of als bijgerecht bij aardappelen of rijst met groenten en vlees.