zondag 24 augustus 2014

Gehaktballetjes in Rozemarijn en Dille


Een eenvoudig klaar te maken recept met wat hulp uit de kant en klare schappen van de supermarkt.

Nodig:
500 gr gemengd gehakt
Zw peper
Zout
1 tak rozemarijn klein gehakt
3 takken selderie klein gehakt
2 tl paprikapoeder mild
2 tl knoflookpoeder
1 tl cayennepoeder
1 el paneermeel
1 el Worchestershiresauce
2 uien fijn gehakt
1 teen knoflook fijn gehakt
1 ei geklutst

1 hand verse dille
1 pak (Bertolli) pastasaus KRUIDIG
Boter



Bereiding:
Meng het gehakt met Zwarte peper, zout, rozemarijn, selderie, paprikapoeder, cayennepoeder, paneermeel, Worchestershiresauce, 1 gehakt uitje en het ei.
Draai hier gehaktballetjes van.

Smelt een beetje boter in een koekepan.
Fruit daarin kort de ui en de teen knoflook.
Voeg de balletjes gehakt toe en draai deze tijdens het bakken om en om voor een gelijkmatige bruining.
Voeg het pak Bertolli pastasaus toe en meng dit goed met de reeds gefruite kruiden.
Voeg de gehakte dille toe.
Laat de balletjes in de saus op een sudderplaatje 20 minuten gaar sudderen.


Lekker op een bord spaghetti of bij de aardappeltjes met groenten of sla.