vrijdag 22 augustus 2014

Auberginecurry met Champignons en kip



Benodigdheden:
Olie
1 aubergine geschild en in hapklare blokken gesneden.
1 rode ui gesnipperd
4 tenen knoflook geperst
1 el tomatenpuree
2 tl gevijzelde geroosterde korianderzaadjes
1 half doosje gevierendeelde champignons
2 el Chan’s Massala
 4 kippedijen filets in repen gesneden
Zout
Zwarte peper
1 adjoema peper
1 maggiblokje
4 hardgekookte eieren
1 tak selderie klein gehakt


Bereiding:
Wrijf de kip in met peper en zout.
Verhit de olie in een diepe pan.
Fruit ui, knoflook en tomatenpuree een paar minuten.
Strooi de koriander erbij.
Voeg de kip toe en bak deze enkele minuten mee tot ze gaar begint te worden.
Voeg de champignons toe.
Voeg de massala toe
Voeg de aubergines toe
Voeg de eieren toe
Doe de Adjoemapeper erbij.
Doe de tak gehakte selderie erbij
Lekker omscheppen. Stoot de peper en de eieren niet kapot!!!!!

1 dl water erbij voegen.
Aan het pruttelen brengen.
Proeven of er zout bij moet. Zo ja, een maggiblokje of 2 toevoegen.

Hoe goed in de gaten dat het gerecht niet droogkookt. Aubergines zuigen nogal wat vocht op!


Opdienen met rijst of aardappelen.