woensdag 2 juli 2014

Tempéh sweet chili

200 gr tempéh in dunne reepjes
1 kleine adjoema of madame jeanette fijngehakt
1/4 ui gesneden
1 teen knoflook gehakt
1 teen gember fijngewreven
1 tl tomatenpuree
1 el sojasaus
2 el sweet chilisauce
zout
peper
50 cc kippenbouillon
3 el olie
20 gr roomboter



Bak op matig vuur de tempéh .
voeg de ui. knoflook, gember en adjoema toe.
Voeg de tomatenpuree toe. Goed omroeren.
Voeg de chilisauce toe.
Nog even op matig vuur bakken.
Peper en zout toevoegen.
De boter laten smelten in het gerecht.
Direct daarna de 50 cc kippenbouillon toevoegen.
Aanzetsels losroeren en bouillon in laten koken tot de tempéh omhuld wordt door een smeuïge aanhangende saus.

Lekker bij rijst met vlees en of groente als bijgerecht. Combinaties met groentegerechten geven een lekker vegetarisch resultaat.