woensdag 9 juli 2014

Pappardelle met Italiaanse gehaktballetjes en oesterzwammen

Nodig:
500 gr. rundergehakt
2 el olijfolie
2 teen knoflook geperst
1 ui fijngehakt
1 eetlepel Italiaanse kruiden (Dat kun je kant en klaar kopen maar als je het volgende in huis hebt kun je ook zelf mengen met gelijke delen rozemarijn, tijm, marjolein, oregano, basilicum)
4 el paneermeel
Zwarte Peper
Zout
2 el Roomboter

Nodig voor de tomatensaus:
1 pak tomato frito van Heinz
2 tl Italiaanse kruiden
1 el suiker
½ el salieblad
1 tomaat klein gehakt
1 ui klein gehakt
1 teen knoflook geperst
Zout naar smaak

Verder nodig:
1 pak Pappardelle (ALDI)
Ca. 200 gram Oesterzwammen
½ ui grof gehakt voor de oesterzwammen


Bereiding gehaktballen:
Meng het gehakt goed met de Italiaanse kruiden, olijfolie, paneermeel, knoflook, ui, peper en zout. Wordt het mengsel te droog om er goed samenhangende balletjes van te draaien dan kun je eventueel een half geklutst ei toevoegen.
Draai niet al te grote gehaktballetjes.
Bak de balletjes in de hete roomboter rondom bruin.

Bereiding tomatensaus:
Fruit ui en knoflook in boter.
Voeg daar de tomaat aan toe en laat dit een paar minuten sudderen tot de tomaat uiteen begint te vallen.
Voeg de kruiden en de suiker toe, roer dat even door de massa heen.
Voeg de Tomato Frito toe en warm de saus een paar minuten door.
Proef of er nog wat zout doorheen moet.

Bereiding Oesterzwammen:
Bak de oesterzwammen met de ui een paar minuten in roomboter met peper en zout.

Kook als laatste de Pappardelle volgens voorschrift tussen de 5 en 7 minuten.
Voeg een klontje roomboter toe, meng dit dor de warme pasta. Dien de vers gekookte pasta zo snel mogelijk op.


Serveren is eenvoudig:

Een bedje pasta, daar een paar balletjes gehakt bovenop, overgoten met tomatensaus en rondom gegarneerd met oesterzwammen. Op de foto is de pasta geserveerd met een salade met een frisse tomatendressing.