maandag 21 juli 2014

Burrito’s con frijoles

Nodig:
2 Kruimige aardappels gekookt
250 gr gemengd gehakt
4 tenen knoflook geperst
1 kleine ui gesnipperd
1 maggiblokje
1 eetlepel Tomato Frito Heinz
1 eetlepel selderie gehakt
2 el chilisaus hot
1 pot Dorito Salsa saus
1  1-persoonsblikje bruine bonen
Zout
Zwarte peper
Een paar el water om wat jus te maken bij de bruine bonen
Een pak Texmex burrito’s


Bereiding:
Bak het gehakt met zout, peper, de ui en knoflook rul.
Voeg de tomato frito en het maggiblokje er aan toe.
Schep goed om en voeg de bruine bonen erbij.
Voeg de selderie toe.
Voeg de Chilisaus toe

Breek de aardappelen in kleine brokjes
Verdeel wat van de aardappelen op een burrito.
Verdeel de bruine bonen over de aardappel op de burrito.
Vouw de burrito dicht, prik vast met een satéprikker en leg het geheel nog ca. 8 minuten in een oven van 200 graden.

Tips:
Vóór het opdienen wat van de bruine bonenjus over de burrito verdelen of…
Leg wat kaas over de bruine bonen voordat je de burrito in de oven plaatst.

Je kunt ook de wat grotere wraps van Texmex gebruiken. Vouw en rol dan een stevige compacte wrap met de aardappelen en bruine bonen.


Geef er een schaaltje Dorito salsasaus bij of een schaaltje pittige sambal.