zondag 29 juni 2014

Thai pasteitjes

Pittige pasteitjes met kip en tempéh.

Nodig voor de tempéh:
200 gr tempéh
2 teen knoflook geperst
1/2 ui fijn gesnipperd
2 tl tomatenpuree
2 el ketjap manis
2 el bruine basterdsuiker
1 grote madame jeanette fijn gesneden
zout



Bak de tempéh langzaam in weinig olie goudbruin.
voeg ui, knoflook en tomatenpuree toe en fruit dit mee.
Voeg de madame jeanette toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg de overige ingrediënten toe.
Bak nog 2 of 3 minuten en haal dan van het vuur af.

Vulling voor pasteitjes
Nodig voor de pastei mix:

200 gr kip
knoflook
laos
gember
sereh
kurkuma
ketjap
zout
peper

Bak de kip met deze ingrediënten en koel de kip dan af. Het liefst een nacht in de koelkast
Snij de kip in kleine blokjes.

Meng de kip met een klein blikje doperwten en
1 gekookte koude aardappel in miniblokjes gesneden en
1 stukje rode puntparika

Meng alles inclusief de tempéh tot een homogene mix.

Klaar voor de oven!
Leg een ruime eetlepel mix op een velletje bladerdeeg van Koopman. Niets mystieks dus. Gewoon deeg uit de freezer!
Vouw het deeg dicht en smeer het pakketje in met geklutst ei.
Bestrooi met een beetje komijnzaad

Leg op bakpapier in de oven op 200 graden en laat de pasteitjes in 40 minuten of op het zicht, mooi goudbruin bakken.

Koud of warm te eten eventueel met een beetje sweet chilisauce.