donderdag 29 mei 2014

Vlammetjes


Voor ca. 50 stuks

500 g gehakt hoh
1 grote ui gesnipperd
4 teen knoflook geperst
2 tl (ruim) Gember
2 hele grote madame jeanette ontpit en fijngehakt
2 tl zout
Snufje zwarte peper
2 tak selderie fijngehakt
2 el ketjep asin
50 velletjes Filodeeg


Meng het gehakt met de ketjap, geperste knoflook, versnipperde ui, de gember, zout, zw peper, fijn gehakte selderie en de Madame Jeanette’s of adjoema’s waar je de zaadlijsten uit verwijderd hebt.

Zijn de hapjes je achteraf niet heet genoeg dan staat het je vrij om een peper extra erbij te voegen als je de volgende keer weer een portie vlammetjes maakt!

Plaats een lepel van de gehakt mix op een ontdooid velletje filodeeg. Smeer de randen in met wat geklopt ei en vouw dan envelopjes van het deeg met het vlees erin.

Diepgevroren bewaren en voor gebruik 2 tot 3 minuten frituren in olie.