dinsdag 15 april 2014

Gamba’s in Oestersaus

15 grote gamba’s (Black Tigers count 8/12)
1 ui zeer fijn gehakt
2 tenen knoflook geperst
1 dessertlepel tomatenpuree
3 el oestersaus
50 cc olie
50 gram roomboter
3 takjes selderie klein gehakt.
1 el maizena vermengd in 1 dl water
1 maggi blokje (cubes)


Pel de gamba’s. 
Verwijder de darm en was de gamba’s.
Snij de gamba’s in over de rug.

Verhit de olie in een wok op hoog vuur.
Fruit snel de ui in een halve minuut.
Voeg de knoflook toe en bak enkele seconden mee.
Voeg de tomatenpuree toe. Bak een minuutje mee. Roer goed door de massa heen.
Voeg de gamba’s toe en roerbak ze enkele minuten op hoog vuur.
Voeg de roomboter toe en laat deze smelten.
Voeg direct daarna de oestersaus toe.
Blijf goed omscheppen.
Voeg het water met de maizena toe, schep goed om en temper het vuur.
Doe een deksel op de pan en laat de massa een minuut doorwarmen totdat de jus lekker smeuïg is ingedikt. Eventueel met wat water verdunnen als deze te ver indikt of aanbakt.

Verpulver het maggiblokje in de massa.
Schep alles nog een keer om.


Opdienen met mie, witte rijst of Turks brood om lekker in de jus te dopen.

Bekijk ook de video demonstratie voor dit recept. Klik hier!